Uitvaart fotograferen: een blijvende herinnering!

Uitvaartfotografie is bijzonder. Foto’s van een uitvaart vormen een verbinding tussen rouw en herinnering. Als begrafenis fotograaf voel ik me bevoorrecht om deze unieke en waardevolle taak te vervullen. In mijn carrière als uitvaartfotograaf heb ik ontdekt dat het vastleggen van afscheidsceremonies en herdenkingsdiensten niet alleen een eerbetoon is aan de overledene, maar ook een manier om troost en heling te bieden aan degenen die achterblijven.

Wil je meer weten over uitvaart fotografie? Neem dan contact met me op.

 

Begrafenisfotografie: meer dan alleen beelden

Uitvaartfotografie gaat verder dan alleen het vastleggen van beelden; het gaat over het vastleggen van de liefde, de verbondenheid en de emoties die zo inherent zijn aan een afscheid. Als uitvaart fotograaf moet je momenten vangen, want geposeerde foto’s zijn geen onderdeel van een uitvaart. De echtheid van het moment is wat mijn werk zo mooi maakt.
Daarnaast bieden mijn foto’s troost en een manier om degene die er niet meer is, te blijven herinneren.

 

Onzichtbaar aanwezig

Of ik nu foto’s maak van een uitvaart of als uitvaartfotograaf een crematie mag vastleggen: ik ben altijd onzichtbaar aanwezig op het afscheid. Een uitvaart fotograferen doe ik met respect en zorg dat de meest waardevolle momenten worden vastgelegd zonder de momenten te verstoren.

Ik zorg daarom altijd dat ik ruim op tijd aanwezig ben op de locatie. Zo kan ik de beste invalshoeken verkennen en kan ik tijdens de begrafenis of crematie onzichtbaar mijn weg vinden. Wel vraag ik altijd om mijn aanwezigheid kenbaar te maken bij de genodigden van de begrafenis. Zo zijn mensen op de hoogte en dat zorgt voor rust en aandacht voor het moment zelf.

 

Voor wie er niet bij kon zijn

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat iemand onverhoopt de uitvaart niet kan bijwonen. Ook dan is uitvaart fotografie heel waardevol. Voor mensen die niet aanwezig konden zijn op het afscheid zijn foto’s de manier om toch samen terug te kijken en herinneringen te delen.

 

Begrafenisfotograaf en meer
Een begrafenis vastleggen met foto’s is een mooie manier om herinneringen tastbaar te maken. Een begrafenis filmen kan een mooie aanvulling daarop zijn. Wanneer gewenst kan ik namelijk een tweede fotograaf meenemen die de volledige begrafenis te filmen. Ook een crematie filmen is uiteraard mogelijk.

Meer weten over uitvaart fotografie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor uitvaartfotografie? Neem dan contact met me op. Ik kan uiteraard altijd een vrijblijvende offerte voor je maken, ook wanneer er haast geboden is.

Tarieven

Hier geef ik een indicatie voor mijn tarieven voor een bruiloft maar voor een duidelijke offerte kunnen jullie mij mailen.

Over Evelien de Haas

Fotograferen vind ik super leuk omdat ik mensen er blij mee kan maken. Mag ik jullie ook helpen aan een tastbare herinnering voor later?

Bekijk blog

Hier kunnen jullie zien wat ik allemaal uitspook, niet alleen bij een bruiloft maar ook met de greenscreen of bij een leuke fotoshoot.

Laatste nieuws & blog

Niet geschoten is altijd mis!

Neem contact op

    Voor offerte GreenScreen klik hier!