Rouwfotografie

Afscheid nemen van een geliefde is een van de meest ingrijpende en emotionele momenten in het leven. Het is een tijd waarin verdriet en rouw de overhand kunnen hebben en waarin het moeilijk kan zijn om de herinneringen aan je geliefde vast te houden. Juist op deze momenten, waarin het leven aan je voorbij lijkt te gaan in een waas van emoties, kan rouwfotografie een waardevolle en troostende rol spelen.

Als rouwfotograaf ben ik gespecialiseerd in het vastleggen van de emotionele en intieme momenten rondom een afscheidsceremonie. Een rouwfotograaf begrijpt de gevoeligheid van de situatie en mede door mijn jarenlange ervaring heb ik de vaardigheid om op een respectvolle en discrete manier beelden vast te leggen die een liefdevol aandenken vormen aan degene die je is ontvallen.

Wil je meer weten over mijn werk als rouwfotograaf? Neem dan contact met me op. Ook wanneer er haast geboden is bij het werk, kun je me altijd bereiken.

 

Niet iedereen kan aanwezig zijn

Het komt natuurlijk voor dat er dierbaren van de overledene zijn die niet op de uitvaart kunnen komen. Of dat de overledene kleine kinderen achterlaat, die zich er later niets meer van kunnen herinneren. Ook voor hen zijn foto’s van de uitvaart van belang.

Kinderen kunnen als ze groter zijn en vragen hebben, de beelden van het afscheid nogmaals bekijken. Degenen die de uitvaart moeten missen, kunnen met de foto’s het verlies beter verwerken en alles een plaatsje geven.

 

Thuis of op locatie

Elke begrafenis of crematie is weer anders. Daarom worden rouwreportages door mij altijd op maat gemaakt. Het is de bedoeling dat u zich overal prettig bij voelt. Daarom ga ik discreet te werk en houd ik mij aan de afspraken die ik met u heb gemaakt.

U kunt er voor kiezen om alleen foto’s van de uitvaart te laten maken, maar het is ook mogelijk om tevens foto’s te nemen van de overledene wanneer deze nog thuis of in het uitvaartcentrum opgebaard ligt.

Tijdens het nemen van de foto’s houd ik mij zoveel mogelijk op de achtergrond om degenen die afscheid willen nemen niet te hinderen.

 

Een waardevolle herinnering in beeld

Ik leg het afscheid vast van het begin tot het eind en probeer iedereen die aanwezig is ergens op beeld te vangen. Na het afscheid krijg je van mij als rouwfotograaf en uitgebreid pakket met de beste foto’s. Waar nodig bewerk ik de foto’s en het is ook mogelijk om de uitvaart op video vast te laten leggen. Mijn rouwfotografie vormt voor veel mensen een tastbare herinnering aan een droevig moment. Ook wanneer je, overmand door verdriet, niet alles hebt meegekregen, zijn foto’s een heel goede manier om toch een compleet beeld van het afscheid te krijgen. Dit helpt vaak ook bij de verwerking van het verlies.

Wil je meer weten over rouwfotografie of wil je mij als rouwfotograaf in huren? Neem dan contact met me op. Ook voor meer informatie over de kosten voor rouwfotografie kan je uiteraard contact met me opnemen.

 

Kies ook om dit moeilijke moment vast te leggen

Neem gerust contact met mij op om de wensen kenbaar te maken en te overleggen wat er mogelijk is. Ik ben te bereiken via mail op info@eveliendehaasfotografie.nl of telefoon op 06-10802662.

Tarieven

Hier geef ik een indicatie voor mijn tarieven voor een bruiloft maar voor een duidelijke offerte kunnen jullie mij mailen.

Over Evelien de Haas

Fotograferen vind ik super leuk omdat ik mensen er blij mee kan maken. Mag ik jullie ook helpen aan een tastbare herinnering voor later?

Bekijk blog

Hier kunnen jullie zien wat ik allemaal uitspook, niet alleen bij een bruiloft maar ook met de greenscreen of bij een leuke fotoshoot.

Laatste nieuws & blog

Niet geschoten is altijd mis!

Neem contact op

    Voor offerte GreenScreen klik hier!