Portret fotografie; laat zien wie je bent

Portret fotografie is een bijzondere vorm van fotografie. Het is een specialisme dat geduld en inzicht vraagt. Hoe leg je het karakter dat voor je camera staat perfect vast? En hoe zorg je dat het portret overbrengt waar het voor bedoeld is. Mijn portretten, of ze nu zakelijk of persoonlijk zijn, brengen over wie jij bent en laten je karakter zien. Portret fotografie kun je ook prima inzetten voor gebruik op sociale media. Natuurlijk zijn portretten ook uiterst geschikt als foto in een magazine.  
 
Wil je gebruik maken van mijn portret fotografie mogelijkheden? Stuur me een berichtje! 

 

Portret fotgrafie door Evelien de Haas

Als vanaf jonge leeftijd was ik bezig met foto’s maken. Fotografie geeft mij de kans om andere mensen blij te maken. De blije en vrolijke gezichten op de foto zetten is het mooiste werk ter wereld. En het is ook een dankbare taak om een tastbare herinnering te creëren aan een mooi moment. Portretfotografie is een van de soorten fotoshoots die ik vaak mag doen en waar ik steeds veel plezier aan beleef.

Wat is portret fotografie?  

Portretfotografie is het fotograferen van mensen. In een portret probeer je de persoonlijkheid van degene voor de camera te vangen op beeld. In een oogopslag zie je wie de mensen op de foto is. De achtergrond is rustig en leidt de aandacht niet af van het onderwerp dat centraal staat op de foto. Dit type foto kan ik zowel geposeerd als spontaan maken. Welk soort foto je kiest hangt af van de situatie en je persoonlijke wensen.  

Zakelijke portretten 

Voor zakelijke portretfotografie worden vaak headshots gebruikt. Daarbij is de persoon op de foto van het hoofd tot de schouders te zien. Dit type foto’s wordt vaak ingezet als Linkedin profielfoto, profielfoto voor het intranet of als foto op social media. Full-body shots zijn ook als portret in te zetten.  
Zakelijke portretten hebben een rustige achtergrond en zijn passend belicht. Daarnaast is de expressie op het gezicht van degene op de foto van uitzonderlijk belang. Wie jij bent moet in één foto gevangen worden en te zien zijn voor iedereen die de foto ziet. Dit type fotografie wordt ook vaak gebruikt om ondernemers, ceo’s en medewerkers op de foto te zetten voor bijvoorbeeld de bedrijfswebsite.  

Persoonlijke portret foto’s  

Naast zakelijke fotografie mag ik ook graag voor persoonlijke of groepsportretten maken. Van gezinnen maar ook van vriendengroepen of koppels die in blijde verwachting zijn. Ook hier probeer ik altijd jouw karakter te vangen in beelden en je zo een tastbare herinnering te geven aan een bijzonder moment in jouw leven.  
Ook hier probeer ik altijd jouw karakter te vangen in beelden en je zo een tastbare herinnering te geven aan een bijzonder moment in jouw leven. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een portret foto? Ik vertel je graag meer of bekijk vast mijn portfolio.  

Ik ga graag met jou in gesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Bel daarvoor naar 06 108 02 662 of stuur een mailtje naar info@eveliendehaasfotografie.nl.

Tarieven

Hier geef ik een indicatie voor mijn tarieven voor een bruiloft maar voor een duidelijke offerte kunnen jullie mij mailen.

Over Evelien de Haas

Fotograferen vind ik super leuk omdat ik mensen er blij mee kan maken. Mag ik jullie ook helpen aan een tastbare herinnering voor later?

Bekijk blog

Hier kunnen jullie zien wat ik allemaal uitspook, niet alleen bij een bruiloft maar ook met de greenscreen of bij een leuke fotoshoot.

Laatste nieuws & blog

Niet geschoten is altijd mis!

Neem contact op

    Voor offerte GreenScreen klik hier!