Blog

Een totaal nieuwe uitdaging voor mij; Zwangerschaps fotografie. Ik heb nog maar twee keer eerder een zwangere buik gefotografeerd. De Zwangerschaps shoot met Thirze was voor mij dus een uitdaging.

De vraag van Thirze of ik haar zwangere buik wilde fotograferen kon ik natuurlijk niet negeren! Natuurlijk wil ik dat doen, heel graag zelfs. Meteen een mooie gelegenheid om mijn oude collegaatje weer eens te zien. Meteen maak ik ook gebruik van de gelegenheid om nieuwe lenzen uit te proberen en weer eens wat vrij werk te maken. Tussen al de bruiloften door eens wat andere dingen fotograferen is trouwens ook helemaal niet vervelend. Aan Thirze heb ik dan ook een super mooie mama in spé als model en de lokatie die ze heeft uitgekozen in Den Bosch is ook zeker niet mis. Wat een mooie plek! *** TRAMKADE***

Nu moet ik er eens goed over gaan nadenken of ik dit vaker wil gaan doen. Niet elke aanstaande moeder is natuurlijk zo fotogeniek als Thirze. Kan ik wel van al die zwangere buiken een mooie foto maken? Hier ga ik nog maar eens een paar nachtjes over slapen.

Om nog een creatieve draai aan de zwangerschaps shoot te geven had Thirze rookfakkels mee genomen. ROZE wel niet te verstaan, want ze verwachten een meisje. Deze wilde ik altijd al eens uitproberen en ik stond er versteld van  hoe lang er rook vrij kwam, we hadden volop tijd om er foto’s mee te maken. Deze ga ik maar eens inslaan voor de bruiloften die er om vragen is dit een grappige toevoeging. De lens die ik vandaag mee had om te testen is echt geweldig. Dit wordt even sparen maar deze wil ik echt hebben. De Canon EF 24-70 mm/2.8L II USM! Natuurlijk moet je inzicht hebben in hoe je een mooi beeld kunt maken kwa compositie en belichting en is het een noodzaak om voor een optimaal resultaat je weet hoe je camara werkt.

Maar…… Goede apertuur is toch echt het halve werk!

30-08-17 hebben we deze zwangerschaps reportage gemaakt en twee weekjes later is Thirze bevalen van de mooie gezonde Rose.

Ik probeer altijd zoveel mogelijk te registreren en niet te regisseren!

Neem contact op

    Voor offerte GreenScreen klik hier!